Luahan Hati seorang Pesakit Kanser Payudara, Darah Tinggi dan Arthritis

‘Penyakit darah tinggi dan athritis saya alami sejak lahirkan anak ke-3’ ~ Foto sekadar hiasan.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya Juriah, boleh panggil saya Kak Ju. Saya merupakan ibu kepada lima orang anak.

Di sini saya ingin menceritakan dan berkongsi pengalaman hidup dengan anda semua. Saya merupakan pesakit ketumbuhan, kanser, darah tinggi dan arthritis.

Penyakit darah tinggi dan arthritis ni memang dah lama saya alami, sejak saya melahirkan anak yang ketiga. Sekarang saya akan menceritakan tentang dua penyakit utama yang saya hidapi selama ini..

Saya mengidapi ketumbuhan di dalam rahim pada Mei 2009 dan telah membuat pembedahan bagi membuang ketumbuhan dan keseluruhan rahim pada Jun 2009.

Saya terpaksa membuang keseluruhan rahim bagi mengelakkan berulangnya kembali penyakit ini.

Selepas pembedahan kehidupan saya 100% bergantung kepada ubat. Bayangkan saya terpaksa makan ubat sebanyak ini seumur hidup saya. Kehidupan saya betul-betul berubah, saya seolah-olah bukan lagi wanita yang normal.

Bayangkan bila saya tidak makan ubat, mood saya menjadi tidak tentu hala, badan sentiasa rasa panas, berdebar dan berpeluh. Saya sentiasa rasa hendak marah walaupun hanya kerana kesalahan kecil. Apa saja yang saya buat semuanya serba tak kena. Sedih dengan keadaan ini, namun saya cekalkan juga hati dan tabah dengan ujian dari Allah kerana saya tahu ada hikmah di setiap keperitan yang dialami.

Namun dugaan demi dugaan menimpa saya, beberapa bulan kemudian saya disahkan mengidap kanser payudara, kesan dari ubat hormon dan ubat-ubatan lain yang saya makan selama ni. Saya dapat lihat sendiri di skrin, tompokan-tompokan seperti awan mula terbentuk di kedua-dua belah dada saya.

Homogram Kanser Payudara – foto sekadar hiasan (diambil dari google)

Hancur  luluh hati saya.. dunia saya seakan-akan gelap. Saya mula terfikirkan keluarga saya. Saya terlalu sayangkan mereka. Apa yang patut saya lakukan? Saya bingung.. Saya tak tahu macamana nak luahkan pada keluarga terutama kepada suami saya. Sampai saja di rumah, saya terus buang kesemua ubat-ubatan yang saya makan selama ni..

Selama beberapa hari saya hidup dalam keadaan yang amat tertekan, saya menjadi murung dan sentiasa memikirkan penyakit yang saya hidapi. Hati saya sentiasa berdebar. Fikiran tidak tenang. Segala simtom kesan dari pembedahan buang rahim mula menguasai diri saya.

Buntu..benar-benar buntu… tak tahu jalan penyelesaian.. Akhirnya dengan bantuan anak saya, saya terjumpa produk Vemma. Di waktu itu, anak saya baru sahaja menjadi ahli vemma. Saya amalkan minum vemma setiap hari. Tidak pernah tinggal walau sehari. Cukup seminggu saya mula rasakan perubahan pada diri saya. Saya tidak lagi mengalami keletihan. Tidak lagi merasa debar dan berpeluh. Yang paling penting, ni ayat anak saya…

    “mama sejak dua arini dah tak marah-marah & murung macam selalu, dah hilang ke bulan mengambang tu??”

 

Hahaha… Saya mula rasakan kebahagiaan hidup saya kembali semula..

Alhamdulillah.. Selepas 3 bulan minum vemma, saya mula rasakan ketulan pada dada saya sudah tiada. Saya tidak lagi perlukan ubat-ubatan yang pernah menemani hidup saya dahulu, tambahan pula ubat-ubatan tu lah yang menyebabkan saya mengidapi penyakit kanser.

Sekarang dah 6 bulan saya minum vemma. Kehidupan saya makin hari semakin ceria dan yang penting saya semakin sihat!! Saya tidak lagi mengalami simtom-simtom seperti dahulu..dan tidak perlu bergantung kepada ubat seperti dahulu.

Begitulah luahan hati Puan Juriah yang kami dapat dari FB anaknya sendiri.  Kami edit sikit agar ayat tidak terlalu menggunakan short-form dan lebih mudah difahami.

============================

Banyak lagi testimoni Vemma bagi mereka yang menghadapi masalah penyakit kanser payudara ni yang kami akan kongsikan di sini. Untuk mengetahui khasiat produk Vemma seterusnya, boleh klik di sini. Atau…jika anda / rakan / keluarga anda turut menghadapi masalah seperti yang dialami Puan Juriah, mohon segera dapatkan Vemma. Ini ikhtiar sahaja dan semuanya adalah dengan izin-Nya.

Hubungi +601132377354 (Diana) untuk info lanjut.

Comments
  1. Noriza Rahman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *