Usahawanita Kelantan belajar Ilmu Pemasaran Affiliate Vemma

Alhamdulillah..

Nampaknya Usahawanita Kelantan kini turut mengorak langkah ke depan dengan memilih jenama Vemma sebagai langkah memulakan bisnes pemasaran Affiliate.

Bangga betul saya bila lihat satu perkembangan macam ni. Mana taknya.. selama ni orang menyangka bisnes Vemma ni terlalu eksklusif dan hanya untuk mereka yang kaya dan pandai berbahasa Inggeris sahaja. Sebenarnya sangkaan tu meleset sama sekali kerana Vemma menyediakan peluang untuk semua.

Sampai bila orang kita nak maju kedepan kalau bersangka macam tu? Just take the challenge. Sebab tu lah Robert T.Kiyosaki ada mengatakan “Orang miskin mencari pekerjaan, orang kaya membina rangkaian”. Sebenarnya bukanlah bermaksud orang yang bekerja itu adalah orang miskin. Maksud orang kaya dan orang miskin di sini adalah dari segi pemikiran ataupun mind set.

Walaupun orang tu miskin, tapi mempunyai cara berfikir yang betul..iaitu… Memandang masalah sebagai peluang, memandang halangan sebagai cabaran yang patut diambil.. maka In Shaa Allah.. lambat laun orang tu akan menjadi kaya. Tak kaya wang, kaya rakan-rakan yang ber’wang’. Hahahaa… paham ke paham?

Ok berbalik kepada event Vemma di Kota Bharu.. jom lihat gambar. Jika berminat nak tahu apa yang kaum hawa ni belajar (nampak khusyuk semacam jer kan).. boleh la hubungi kami.

Sungguh santai sebenarnya event Vemma. Tak perlu menjerit-jerit atau menyanyi lagu bagai. Saya pernah dengar komen salah seorang otai MLM yang pertama kali datang ke event Vemma.

Lain sangat bisnes ni. Cara penyampaian yang bersahaja dan nampak lebih educated.. tak macam MLM lain yang kena jerit-jerit. Ops ok saya taknak komen panjang tentang ni.  So, cukuplah sampai sini. 🙂

Go! Girls..Ladiesss… ! (I hanya mampu jerit dalam blog jerr U..)

Comments
  1. Ummi seri
    • D' Lady Boss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *